fredag den 4. oktober 2013

Jord til bord (gruppeopgave Tina S. og Camilla L. D.)

Så er der gang i jord til bord opgaven. Vi har lavet rødbeder som tilbehør til snysk med frikadeller og brød.

Rødbederne sættes over og koges ca. 1 time. alt efter hvor faste man ønsker de skal være.

Rødbederne har kogt. Vi stikker ikke i rødbederne, for at undgå, at det beskidte vand trænger ind i frugten.

Når rødbederne er kogt, skoldes de med koldt vand, så de kan smuttes. Processen i at smutte en rødbede, er den samme som hvis vi smutter mandler til jul. :) Her skærer vi dog lige enderne af.

Væden laves af sukker og eddike. Farven på eddiken er ikke vigtig.


Eddike og sukker hældes i en gryde under omrøring, for at undgå at sukkeret karamelliserer i bunden af gryde.

Her skæres rødbederne i skiver.

Og fyldes derefter i atamon skyllede glas.
Når væden har kogt, hældes den over rødbederne og låget sættes på med det samme.
Opskriften er fra den grønne syltebog:
1kg rødbeder, 3/4 l eddike, 375 - 500 gr. sukker,
 
Velbekomme :)
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar