tirsdag den 10. september 2013

Biotop 5 fortsat

Så har vi igen været på besøg i ved Alnor strandpark. Jeg havde en idé om, at vi skulle ned til badebroen og fange krabber, men for det første var vandet helt "snusket" og for det andet, var der ikke en eneste musling at se... Så det blev en smutter.
Derfor besluttede vi os for at samle hyben i stedet for, for at lave syltede hyben. Men men men.... De var så overmodne, at det ikke ville kunne lade sig gøre, at halvere dem.
Nytænkning. Der var ikke nok til hybenmarmelade, men heldigvis står der en række æbletræer ned ved vandet mod Egernsund, som vi valgte at tage med hjem.

 
 


Jeg gætter på det var de høje bølger og vinden der var med til gøre vandet så uklart.
Det er så ikke første gang vi fisker efter krabber billeder kommer nu.


Børnenes hjemmelavede krabberfanger består af en snor og en klemme til at holde de knuste muslinger med.
 Så bliver der plukket hyben... I hvert fald de få der kunne plukkes.
 De fleste så sådan ud. Overmodne...

Her fandt vi en masse æbletræer.
 Høsten

Æblerne var meget sure, så jeg valgte at tilføje lidt hjemmelavet rabarbersaft.

 Gang i gryderne



 Da det stort set var umuligt at pille hyben høsten uden at tage alt frugt kødet med valgte jeg at koge hele hyben sammen med æblerne. Derfor skulle det siet igennem et saft si. Og det tar tid.
 Og vi venter.....
Så er vi klar til at lave marmelade.
 Denne gang valgte jeg at bruge syltesukker. Det indeholder melatin og skal ikke tilsættes yderligere.
 

 

 Syltesukker ser lidt anderledes ud end almindeligt sukker. Det ligner lidt groft salt i strukturen.

Glassene skylles i Atamon.

















                                  Den færdige marmelade.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar